Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ajax neemt weerstand tegen ontslag Blind voor lief

Home

(Novum) - Technisch directeur Martin van Geel van Ajax snapt dat de beslissing om Danny Blind te ontslaan als trainer weerstand kan oproepen. Dat zei hij woensdag tijdens een persconferentie waarop het ontslag van trainer Danny Blind werd toegelicht. "Dat onze beslissing weerstand op kan roepen begrijp ik, maar dat moeten we voor lief nemen."

De clubleiding vindt dat Ajax de doelstellingen dit seizoen niet heeft gehaald, zei Van Geel. "Ajax moet geweldig grote stappen maken om weer terug te komen op het niveau waar de club thuishoort." Voorzitter John Jaakke denkt dat het ontslag van Blind Ajax op korte termijn geen goed doet. "Het zal tijd nodig hebben om de band tussen bestuur en spelers te herstellen."

Van Geel noemde Blind een loyale werknemer. "Hij kon zich ook vinden in de argumenten voor zijn ontslag. Alleen over de procedure zijn meningsverschillen. Danny had graag eerder duidelijkheid gewild, maar dat vonden wij niet in het belang van de club. We hebben hem verteld dat de technische staf pas na afloop van het seizoen zou worden geëvalueerd."

Een opvolger voor Blind heeft de club nog niet in huis, beweert Van Geel. "Natuurlijk hebben we er wel onze gedachten over laten gaan. We zullen bij de zoektocht naar een nieuwe trainer zorgvuldig te werk gaan."

Blind kreeg woensdagochtend te horen dat hij is ontslagen. Met de spelers is niet gesproken over de positie van de 44-jarige oefenmeester. Van Geel noemde Blind 'de juiste persoon, maar niet op de juiste plaats'.

Blind was sinds maart vorig jaar hoofdtrainer van Ajax. Hij volgde in die functie Ronald Koeman op. Met Ajax eindigde Blind dit seizoen op een teleurstellende vierde plaats in de Eredivisie. De eindsprint van Ajax dit seizoen was niettemin indrukwekkend. Ajax plaatste zich via de play-offs voor de voorronde van de Champions League en won zondag de bekerfinale van landskampioen PSV.

Deel dit artikel