Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ajax-directeur Overmars ziet 'heel veel uitdagingen'

Home

Marc Overmars. © ANP
Update

Ajax heeft Marc Overmars aangesteld als directeur voetbalzaken. Dat maakte de Amsterdamse club vandaag bekend.

De 39-jarige Overmars stopte afgelopen seizoen bij Go Ahead Eagles, waar hij sinds 2005 werkzaam was als commissaris voetbalzaken. Tevens was hij de afgelopen voetbaljaargang parttime in dienst bij Ajax als techniektrainer.

Zijn functie is nieuw in de organisatie. Overmars gaat deel uit maken van de directie, die verder bestaat uit Henri van der Aat en Jeroen Slop. Hij gaat zich met name bezighouden met transferzaken, de jeugdopleiding en scouting. De oud-international begint direct.

Johan Cruijff liet onlangs weten groot voorstander te zijn van de aanstelling van Overmars. 'Een voetbalkader met Frank de Boer, Wim Jonk, Dennis Bergkamp en Overmars, met al hun kwaliteiten en ervaring: dan heb je als club dus heel weinig te klagen. Ook wat je internationale uitstraling betreft', zei Cruijff tegen Voetbal International.

Overmars was als voetballer van 1992 tot en met 1997 actief voor Ajax. Hij beëindigde in 2009 zijn loopbaan.

Lees verder na de advertentie

Overmars is blij met zijn nieuwe uitdaging. 'Ik heb er heel veel zin in. Het is leuk om in een groep te gaan werken met mensen die je uit het verleden kent', aldus Overmars op de website van Ajax. 'Je werkt met een team van mensen wat me erg aanspreekt. Zo was ik vroeger als speler ook, een teamspeler.'

Hij bereikte enkele dagen geleden al een akkoord met Ajax. 'Ik denk dat het een van de snelste overeenkomsten bij Ajax is geweest. Ik wist dat ik kandidaat was en dat moet je het ook worden ook. Er liggen hier heel veel uitdagingen. Bij mijn oude club Go Ahead heb je iets opgebouwd. Van een club die bijna failliet was naar een gezonde club. Bij Ajax verdiep ik me graag in de scouting, dat vind ik een interessant onderwerp en het doorgroeien van talenten. Ik denk ook dat ik een hoop werk bij de staf kan wegnemen.'

Overmars was als voetballer van 1992 tot en met 1997 actief voor Ajax. Hij speelde ook voor Go Ahead Eagles, Willem II, Arsenal en FC Barcelona. Hij beëindigde in 2009 zijn loopbaan.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie