Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ajax benoemt Maarten Fontein tot algemeen directeur

Home

(Novum/Betten) - Ajax benoemt Maarten Fontein tot algemeen directeur. Dat heeft de Amsterdamse voetbalclub vrijdag bekendgemaakt. Fontein treedt per 1 november 2005 bij Ajax in dienst en de Raad van Commissarissen van de club wil hem per 1 december benoemen tot statutair directeur, na de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Fontein volgt Arie van Eijden op.

Fontein, voormalig cricket-international, is op dit moment voor Unilever verantwoordelijk voor de divisie ijsproducten in Azië, Australië en Afrika. Fontein voetbalde als amateur bij ASC Leiden en HVV. Bij die laatste club zat hij ook in het bestuur.

Ajax liet in april dit jaar weten dat Arie van Eijden uiterlijk per 1 april 2006 zou opstappen als algemeen directeur van Ajax. De positie van Van Eijden stond ter discussie, onder andere omdat onder zijn leiding Louis van Gaal en Ronald Koeman vertrokken bij de club. Van Gaal legde oktober vorig jaar zijn functie als technisch directeur neer en Koeman vertrok in februari als trainer.

Woordvoerder Simon Keijzer liet vrijdag desgevraagd weten dat Van Eijden zich niet met de aanstelling van Fontein heeft bemoeid.

Deel dit artikel