Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ajax adopteert Ghanese topclub

Home

Ajax en de Ghanese topclub Ashanti Goldfields Sporting Club hebben gisteren de samenwerking officieel bekrachtigd. De Amsterdamse club krijgt voor 51 procent de aandelen van Ashanti in handen.

Ad Zonderland (ex-manager van onder meer FC Utrecht) wordt algemeen directeur van de satellietclub, terwijl de Nederlandse trainers Sief Ronde en Hans van der Pluijm de technische leiding krijgen.

Ajax-voorzitter Van Praag en directeur Kales hebben gisteren in Ghana het contract met Ashanti getekend. De Amsterdamse club wordt tevens eigenaar van het stadion en het trainingscomplex, waar de jeugdafdeling traint. Ajax gaat volgens het bestuur een joint venture aan met Ashanti, meervoudig kampioen en bekerwinnaar in het Ghanese voetbal.

Ajax wil de jeugdopleiding internationaliseren. Daartoe ging het eerder samenwerkingsverbanden aan met Ajax Cape Town (Zuid-Afrika) en Germinal Beerschot (België). Het Ghanese project is vooral gericht op de ontwikkeling van de talenten van Ashanti. De besten gaan naar Amsterdam. Ashanti profiteert van de technische en commerciële expertise van Ajax.

Deel dit artikel