Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ahmadinejad: vernietiging Israël is nabij

Home

(Novum/AP) - De wereld zal binnen afzienbare tijd getuige zijn van de verwoesting van Israël. Dat heeft de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad zondag gezegd, meldde het staatspersbureau Irna. De president sprak op een bijeenkomst van buitenlandse leiders ter gelegenheid van de achttiende sterfdag van ayatollah Ruhollah Khomeini.

Volgens Ahmadinejad heeft de oorlog die Israël vorige zomer in Libanon tegen Hezbollah voerde aangetoond dat het land niet langer onverslaanbaar is. De oorlog had tot doel twee ontvoerde Israëlische militairen vrij te krijgen en Hezbollah een vernietigende slag toe te brengen. Geen van beide doelen is gehaald en de Israëlische premier Ehud Olmert staat sindsdien onder zware politieke druk.

Ahmadinejad heeft vaker van zich doen spreken met anti-Israëlische uitspraken. In oktober 2005 haalde hij zich de woede van velen op de hals door te stellen dat Israël van de kaart moet worden geveegd. Volgens aanhangers van Ahmadinejad is hij destijds echter verkeerd geciteerd. Zijn woorden hadden volgens hen moeten worden vertaald met zoiets als 'verdwijnen van de pagina's der geschiedenis'. Hij zou hebben willen suggereren dat Israël uit zichzelf ineen zal storten en niet door een buitenlandse mogendheid vernietigd wordt.

Deel dit artikel