Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Agenten toch aangeklaagd voor doodschieten dakloze

Home

Redactie

Een screenshot uit de video, gemaakt door de helm van één van de agenten. © AP

In de Amerikaanse staat New Mexico worden twee politieagenten die in maart 2014 een dakloze man doodschoten, toch aangeklaagd wegens moord. De twee moeten zich verantwoorden voor de dood van de 38-jarige James Boyd na een conflict over illegaal kamperen.

Op videobeelden, die online werden gepubliceerd, is te zien hoe de politieagenten Keith Sandy en Dominique Perez de dakloze Boyd na vier uur onderhandelen neerschieten, net op het moment dat de man zich van de agenten had afgewend. De beelden werden gemaakt met de helmcamera van één van de agenten in de heuvels net buiten de stad Alberquerque. Volgens de politie was Boyd, die aan schizofrenie zou hebben geleden, gewapend met twee messen.

Een rechter moet nu over de aanklacht oordelen en beslissen of er voldoende bewijsmateriaal voorhanden is voor een proces. Een datum voor die zitting is er nog niet.

Volgens de krant Albuquerque Journal was de politie in de stad sinds 2010 betrokken bij 40 schietpartijen, waarbij 27 met dodelijke afloop. Dat is meer dan in New York, een stad die zestien keer groter is, zegt de groepering Progress Now.

Hieronder is de video te zien. Waarschuwing: de beelden kunnen als schokkend ervaren worden.

Lees verder na de advertentie

Hevige protesten na video van politie die zwerver doodschiet

Deel dit artikel