Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Agent ontkent lekken in corruptiezaak Van Rey

Home

redactie

Oud-Eerste Kamerlid en -wethouder Jos van Rey houdt een toespraak tijdens de besloten ledenvergadering van de VVD in Roermond. © anp

Een Limburgse agent die is geschorst omdat hij wordt verdacht van schending van zijn ambtsgeheim ontkent dat hij heeft gelekt over het corruptieonderzoek naar de Roermondse ex-wethouder Jos van Rey. Wel erkent de 52-jarige agent dat hij advies heeft gegeven aan projectontwikkelaar Piet van Pol, een vriend van Van Rey en medeverdachte in de zaak.

Advocaat Ludo Hameleers van de agent laat donderdag weten dat Van Pol de politieambtenaar begin 2012 om advies had gevraagd omdat zijn bedrijf zou worden opgelicht door buitenlandse bedrijven. De politieman heeft Van Pol twee mails met informatie over deze buitenlandse bedrijven verstrekt. Er zijn weliswaar mogelijk interne richtlijnen van de politie geschonden maar van lekken is geen sprake, zegt Hameleers.

'De handelingen van de politieambtenaar hebben geen enkel raakvlak met het onderzoek naar Van Rey. Elke suggestie in die richting is volstrekt onjuist', staat in een verklaring naar aanleiding van diverse mediaberichten.

De agent wil zo snel mogelijk weer aan het werk, aldus zijn advocaat.
De politie wil alleen kwijt dat er een medewerker op non-actief is gesteld. Over de reden wordt niks gezegd.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel