Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Advocaat: gestolen schilderijen Kunsthal al vergoed door verzekering

Home

Redactie

Een witte vlek markeert de plek waar een van de gestolen schilderijen in de Kunsthal hingen. Archieffoto van oktober vorig jaar. © ANP

De verzekering heeft in het voorjaar al 18 miljoen euro uitgekeerd aan de Triton Foundation voor de schilderijen die in oktober vorig jaar uit de Rotterdamse Kunsthal werden gestolen. Dat beweerde een advocaat van de verdachten van de roof dinsdag bij de start van het proces tegen hun in Boekarest.

Volgens de advocaat is de Triton Foundation, eigenaar van de zeven gestolen doeken, nu geen benadeelde partij meer en heeft ze 'niets meer te zoeken' bij het proces. De verzekeringsmaatschappij heeft nog niet gereageerd op de bewering dat zij al heeft uitbetaald.

Het proces liep dinsdag, de eerste dag van de zitting, overigens direct uit op een ruzie tussen de rechter en een advocaat, waardoor het werd geschorst. De advocaat eist nu een andere rechter.

Deel dit artikel