Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Advertentie Theo van Gogh uit naam Elatik

Home

AMSTERDAM - Theo van Gogh zette gisteren op de voorpagina van Het Parool een advertentie uit naam van PvdA-kandidate Fatima Elatik: 'Waarom zou een toneelstuk niet verboden mogen worden? Stem Fatima Elatik PvdA'. Het Parool ontdekte dat de tekst van Van Gogh was en schrapte hem voor de tweede editie.

De tekst slaat op het afgelasten van de opera 'Aïsja en de vrouwen van Medina'. Het Onafhankelijk Toneel zou het stuk brengen in het kader van Rotterdam 2001, maar de spelers trokken zich terug na bedreigingen. Het in beeld brengen van Aïsja, de jongste vrouw van profeet Mohammed, viel in slechte aarde bij de islamitische gemeenschap.

Van Gogh stoorde zich aan de reactie van Elatik. De politica van Marokkaanse afkomst zei dat vrijheid van meningsuiting geen heilig goed is, als hele bevolkingsgroepen worden gekwetst. Op zijn site schrijft Van Gogh dat Elatik zich hiermee plaatste in het kamp van fundamentalisten.

Deel dit artikel