Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

ADO speelt gelijk bij Go Ahead Eagles

Home

DEVENTER (ANP) - ADO Den Haag is de play-offs om promotie naar de eredivisie redelijk begonnen. De Hagenaars hielden dinsdag aan het eerste duel in de eerste ronde in Deventer tegen Go Ahead Eagles een gelijkspel over: 1-1. Ook Helmond Sport en Top Oss eindigden hun duel in Oss in een remise (2-2).

ADO-invaller Lex Immers voorkwam in het laatste kwartier een nederlaag voor de ploeg van Wiljan Vloet na slordig uitverdedigen van de thuisploeg. Achmed Ahahaoui had de Deventenaren na een half uur verdiend op voorsprong gezet, maar Go Ahead verzuimde ondanks vele kansen de 2-0 te maken.

Bij het duel tussen Top Oss en Helmond Sport vielen er drie doelpunten in een tijdspanne van vier minuten. In de 58e minuut zette Marc Höcher de bezoekers op voorsprong, maar al na een minuut maakte Aziz Moutawakil gelijk. Ilja van Leerdam bracht Helmond Sport opnieuw aan de leiding in de 61e minuut. Genoeg voor de winst bleek die goal niet te zijn. Diep in blessuretijd maakte Charles Kazlauskas de 2-2.

Zaterdag 26 april zijn de returns. De winnaar van de tweestrijd tussen ADO en Go Ahead speelt in de tweede ronde tegen VVV-Venlo. De winnaar van het treffen tussen Top Oss en Helmond Sport ontmoet in die ronde De Graafschap. De winnaars van de derde ronde spelen volgend seizoen in de eredivisie.

Deel dit artikel