Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

ADO en NEC gemakkelijk door

Home

ANP

ENSCHEDE (ANP) - ADO Den Haag en FC Twente hebben zich donderdag zonder problemen bij de laatste 32 gevoegd in het toernooi om de KNVB-beker. Dat ging ten koste van op papier veel mindere tegenstanders.

ADO was in Enschede na ruim een half uur al klaar met Jong FC Twente, toch de landskampioen bij de reserveteams. Lex Immers, Csaba Horvath en Karim Soltani zorgden voor 0-3. Joran Pot deed vlak voor het rustsignaal nog wel iets terug, het was geen voorbode van een aanstaande surprise.

De Belgische aanwinst Fabio Caracciolo bepaalde halverwege de tweede helft de eindstand op 1-4. Twente speelde toen al geruime tijd met tien man. Niek Davina kreeg tien minuten voor rust rood van scheidsrechter Raymonmd van Meenen wegens het neerleggen van een doorgebroken speler.

Leeg stadion

Het vernieuwde Enschedese stadion bood een akelig lege aanblik. Twente had graag supporters binnengelaten voor een euro, maar dat was met ADO als opponent verboden. Doordat de combiregeling van kracht was reisden maar 25 Haagse fans hun club achterna.

NEC had in Groningen weinig te duchten van Be Quick 1887. De Nijmegenaren wonnen met 5-0 maar hadden een strafschop nodig om na een half uur op voorsprong te komen. Youssef El-Akchaoui schoot raak vanaf elf meter. Rutger Worm, Joël Tshibamba en Lasse Schöne (2) voerden de productie gestaag op.

Deel dit artikel