Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Adelaarsroggen geboren in Burgers'Zoo

Home

Een pasgeboren Adelaarsrog uit 2009 in Burgers' Zoo in Arnhem. © ANP

In Burgers'Zoo in Arnhem zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee adelaarsroggen geboren. Burgers'Zoo is de enige dierentuin in Europa die met succes deze vissen weet te kweken.

In de hele wereld zijn er nog vijf andere dierenparken waar succes wordt geboekt met de voortplanting van de roggen, aldus een woordvoerder van Burgers'Zoo. De tropische kraakbeenvissen stellen hoge eisen aan hun leefomgeving en zijn zeer gevoelig voor ziektes. In Arnhem wordt elke rog dagelijks individueel gevoerd, zodat precies bekend is hoe het met de vis gaat. Van de 21 jonge roggen die in Burgers'Ocean werden geboren, is een aantal naar andere dierentuinen in de wereld verhuisd.

Adelaarsroggen zijn witgevlekt en hebben een gifstekel. Een volwassen rog heeft een spanwijdte van 1,7 meter en een staart van ruim 3 meter.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie