Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Actiedag voor Pakistan levert acht miljoen op

Home

Van onze verslaggevers

De radio- en tv-actie voor Pakistan heeft gisteren ruim acht miljoen euro opgebracht. De totale opbrengst van Giro 555 ging daarmee over de 16 miljoen euro.

Bij de start van de actie van de omroepen, voor de 17 miljoen slachtoffers van de overstromingen in Pakistan, stond de teller van de Samenwerkende Hulporganisaties gisterochtend op 6 miljoen euro.

Het kabinet deed daar vervolgens twee miljoen bij. De regering doneerde eerder al zes miljoen euro aan diverse VN-programma's en het Rode Kruis.

Een hele dag actie voeren op de diverse radio- en tv-programma's bij publieke en commerciële zenders bracht de teller tegen elf uur 's avonds op 16,1 miljoen euro.

Dat is vooral te danken aan particulieren die tot middernacht konden bellen naar het actiecentrum dat was ingericht in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Veel bekende Nederlanders namen plaats in het belpanel. Het bedrijfsleven, dat bij eerdere tv-acties vaak garant stond voor grote donaties, liet het gisteren afweten.

De opbrengst van actie is relatief bescheiden. De actie voor Haïti leverde begin dit jaar ruim 83 miljoen op. Voor de slachtoffers van de Tsunami in 2005 werd 208 miljoen euro bijeengebracht.

Lees verder na de advertentie
Het telefoonpanel bij het thema-televisieprogramma voor Pakistan, in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. ( ANP)

Deel dit artikel