Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Acteur John Kuipers (76) overleden

Home

Hetty Blok, Piet Hendriks, John Kuipers in 'Ja zuster, nee zuster' © anp

In zijn woonplaats Amsterdam is danser, zanger, acteur en choreograaf John Kuipers op 76-jarige leeftijd overleden. Hij stierf maandag na een kort ziekbed, maakte zijn familie woensdag bekend.

Kuipers is bekend van zijn medewerking aan de tv-serie Ja zuster, nee zuster uit de jaren 60. Samen met Carla Lipp en Barrie Stevens vormde hij in het rusthuis van Hetty Blok (zuster Klivia) het trio De Jonkies. Het trio zong hierin liedjes als De kat van Ome Willem en De elektrieke deken.

Kuipers werkte na zijn debuut in 1963 mee aan tal van theaterprogramma's, waaronder De Jasperina Show van cabaretière Jasperina de Jong en De Sleeswijk Revue. Ook zat hij in Heerlijk duurt het langst, De stunt en Sweet Charity. Verder maakte hij lange tijd deel uit van het vaste zang- en dansteam van de tv-show Kwistig met muziek. Voor de eerste versie van de theatershow Jeans maakte Kuipers de choreografie.

John Kuipers werd op 7 augustus 1937 in Soerabaja geboren. Hij wordt zaterdag begraven.

Deel dit artikel