Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Acteur Jan Decleir grijpt naast rol van slechterik in Bond-film

Home

BRUSSEL - De Vlaamse acteur Jan Decleir heeft de rol van slechterik in de nieuwe James Bond-film 'The World is not Enough' nét niet gekregen. Decleir kon niet op het aanbod ingaan, omdat hij op het moment van de opnamen op de planken staat in de Duitse productie van 'Ten Oorlog', de twaalf uur durende opvoering van de koningsdrama's van Shakespeare.

Jan Decleir kreeg wereldwijd bekendheid door zijn rol van de hardvochtige Dreverhaven in de verfilming van Bordewijks roman 'Karakter'. De film van de Nederlandse regisseur Mike van Diem won vorig jaar de Oscar voor de beste buitenlandse film. De vertolking van Jan Decleir maakte kennelijk zo'n grote indruk op het management van de Bond-film, dat hem de rol van slechterik in hun nieuwste productie werd aangeboden. Eerder speelde Jeroen Krabbé, als eerste en enige Nederlander, die rol.

De rol van tegenstrever van James Bond komt nu voor rekening van de Britse acteur Robert Carlyle. Hij werd bekend door zijn optreden in de films 'Trainspotting' en 'The Full Monty'. Pierce Brosnan speelt Bond en Sophie Marceau vertolkt de vrouwelijke hoofdrol. De opnamen voor de nieuwe film beginnen volgende week in Azerbeidzjan. 'The world is not enough' is vanaf november van dit jaar te zien in de bioscoop.

Deel dit artikel