Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Acteur Bert André (66) overleden

Home

(Novum) - Bert André is dinsdagnacht op 66-jarige leeftijd overleden aan een hersenbloeding. De in Maastricht geboren acteur overleed in een Antwerps ziekenhuis. Dat bevestigt het management van zijn dochter, actrice Sandrine André.

André leefde al een paar jaar met een chronische vorm van leukemie. Hij wordt in Antwerpen begraven. Waar en wanneer de uitvaart plaatsvindt is nog onbekend.

De acteur was in Nederland vooral bekend vanwege zijn rol in de film 'Flodder', waarin Tatjana Simic hem verleidde tot een avontuurtje op de motorkap van zijn auto. Zijn rol als 'buurman Neuteboom' zette hij voort in de televisieserie die van de film werd gemaakt.

André speelde in veel Vlaamse series en in ongeveer 150 films, waaronder 'Soldaat van Oranje' en 'Turks Fruit'. Eind vorig jaar was hij nog als begrafenisondernemer te bewonderen in de Dick Maas-film 'Moordwijven'. Hij maakte ook zijn opwachting in andere recente films als 'Kruistocht in spijkertocht' en 'Vet hard'.

Deel dit artikel