Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Achttien asielzoekers onder verdachten misstanden Keulen

Home

bewerkt door redactie

Bij de Keulse Dom en het station ernaast is extra politie ingezet na de gewelddadigheden van afgelopen Oudejaarsnacht. © EPA

De Duitse autoriteiten hebben 31 verdachten in het vizier in verband met de chaos op oudejaarsavond in Keulen. Achttien van hen zijn asielzoekers, liet het Duitse ministerie van binnenlandse zaken vandaag weten.

Volgens een woordvoerder van het ministerie zijn alle geïdentificeerde verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal en geweldpleging. Geen van de verdachten wordt momenteel verdacht van aanranding, de kwestie die de afgelopen week voor zoveel ophef heeft gezorgd. Er zijn nu in totaal 170 aangiftes gedaan waarvan 117 met betrekking tot aanrandingen.

De Duitse omroep WDR berichtte vanochtend over twee van de verdachten. Het zou gaan om een 16-jarige jongen en een 23-jarige man, afkomstig uit Marokko en Syrië. Volgens een politiewoordvoerder gaat het om asielzoekers.

Lees verder na de advertentie

WDR meldde dat de twee bij de gewelddadigheden tijdens Oudejaarsnacht in Keulen aanwezig waren en op hun mobieltjes beelden daarvan hebben vastgelegd. Op de beelden zouden rellen en aanvallen op vrouwen te zien zijn.

Volgens de omroep hadden zij ook een briefje bij zich met daarop enige basiskennis van het Duits. Zo stonden er onder meer de Arabische teksten 'mooie borsten' , 'ik dood je' en 'ik wil seks met je' in het Duits vertaald. De politie heeft dit volgens de weekblad Der Spiegel niet bevestigd.

De 31 met naam bekende verdachten zijn volgens het blad negen Algerijnen, acht Marokkanen, vijf Iraniërs, vier Syriërs, een Irakees, een Serviër, een Amerikaan en twee Duitsers.

De Duitse minister van binnenlandse zaken Thomas de Maiziere (CDU). © EPA

Deel dit artikel