Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Achmea stuurt deurwaarders naar wanbetalers zorg

Home

(Novum) - Zorgverzekeraar Achmea zet deurwaarders in om bij veertigduizend mensen achterstallige betalingen te innen. Van de groep heeft de helft sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel nog geen premies betaald.

Dat aantal komt neer op ongeveer 1800 euro per persoon, exclusief bijkomende kosten, meldt een woordvoerder van Achmea woensdag. Het sturen van aanmaningen heeft bij de groep van veertigduizend geen effect gehad.

Volgens de woordvoerder zijn het vooral mensen die voor de invoering van het nieuwe zorgstelsel begin 2006 in het ziekenfonds zaten. "Die mensen moeten nu meer betalen en een grote groep betaalt niet." Alleen al aan premies zou Achmea tientallen miljoenen euro's zijn misgelopen. De zorgkosten komen daar nog bij. Een zorgverzekering is verplicht.

Achmea benadrukt dat de betalende klanten de dupe worden van wanbetalers. Uiteindelijk zou het misgelopen geld moeten worden doorberekend in de premie, maar Achmea wil voorkomen dat de goeden onder de kwaden komen te lijden.

Zorgverzekeraar Menzis liet eerder deze maand ook al aan veertigduizend klanten weten dat hun zorgverzekering is stopgezet vanwege betalingsachterstanden. Hun dossiers werden overgedragen aan de deurwaarder.

Deel dit artikel