Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Abu Imran: De minister mag naar de hel

Home

Ivo Opstelten. © ANP

De Belgische moslimprediker Fouad Belkacem (beter bekend als Abu Imran) is gewoon van plan om morgen te komen spreken op een conferentie in Amsterdam.

Dit ondanks het feit dat minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft gesuggereerd dat hij wel eens zou kunnen worden opgepakt en uitgeleverd aan Marokko. 'De minister mag naar de hel', zo zei Belkacem vandaag tegen het ANP.

De prediker is woordvoerder van Sharia4Belgium. Die groep streeft naar de invoering van de sharia in België en heeft ook een Nederlandse tegenhanger: Sharia4Holland. Die houdt morgen op een vooralsnog geheime locatie in Amsterdam de Global Khilafah Conference.

In antwoord op Kamervragen van PVV'er Joram van Klaveren schrijft Opstelten niet te verwachten dat Belkacem daadwerkelijk naar Nederland komt. 'Marokko heeft België in 2008 om zijn uitlevering verzocht wegens handel in verdovende middelen. België levert echter geen Belgische staatsburgers uit aan Marokko. Indien betrokkene in Nederland zou worden aangetroffen, doet zich een dergelijke belemmering niet voor.'

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie