Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Abortus blijft mogelijk in Turkije

Home

Onder grote nationale en internationale druk heeft de Turkse regering besloten dat abortus mogelijk blijft. Dat melden Turkse media vandaag.

Premier Erdogan zorgde eind mei voor grote opschudding door abortus te vergelijken met moord. Daarna lekte uit dat de wettelijke termijn waarin abortus is toegestaan, van tien weken terug zou worden gebracht naar vier weken. Dat zou feitelijk een verbod op abortus zijn: de eerste vier weken zijn vrouwen zich veelal nog niet van hun zwangerschap bewust.

In Turkije gingen zowel vrouwen als mannen de straat op om het recht op abortus te verdedigen. Ook internationaal kwamen de afkeurende reacties op gang. Een verbod op abortus, zo werd bepleit, zou tot onveilige abortussen leiden en zo vele slachtoffers onder vrouwen maken.

Minister van Volksgezondheid Akdag heeft aangekondigd dat de regering overweegt anticonceptie beter beschikbaar te maken. De abortuswet wordt wel aangepast. Voortaan is het alleen nog mogelijk abortus uit te laten voeren in een gewoon ziekenhuis door een specialist.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie