Aantal files daalt fors in juli

home

© ANP

De filezwaarte in de maand juli is fors gedaald in vergelijking met de afgelopen jaren. Dat meldde de ANWB woensdag. Volgens de ANWB lag de filedruk afgelopen maand (de lengte vermenigvuldigd met de duur) 40 procent lager dan het gemiddelde van de afgelopen 6 jaar in juli. Zowel in de spits als overdag waren er minder files.

Volgens de verkeersorganisatie is de afname te danken aan de verbeterde doorstroming op de wegen. Enkele belangrijke snelwegen, onder meer de A4, kregen er extra rijstroken en spitsstroken bij. De economische crisis zorgt bovendien voor een afname van het verkeer. De ANWB ziet de afgelopen jaren een gestage afname van het aantal files.

Dat het over het geheel genomen rustiger is op de weg, betekent niet dat de files overal verdwijnen. Op de A10, de ringweg rond Amsterdam, stonden in juli juist langere files. Ook op de ring rond Rotterdam stond het regelmatig lang vast. Dat kwam onder meer door werkzaamheden aan de Maastunnel bij Rotterdam en de IJtunnel bij Amsterdam.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie