Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Aantal files daalt fors in juli

Home

© ANP

De filezwaarte in de maand juli is fors gedaald in vergelijking met de afgelopen jaren. Dat meldde de ANWB woensdag. Volgens de ANWB lag de filedruk afgelopen maand (de lengte vermenigvuldigd met de duur) 40 procent lager dan het gemiddelde van de afgelopen 6 jaar in juli. Zowel in de spits als overdag waren er minder files.

Volgens de verkeersorganisatie is de afname te danken aan de verbeterde doorstroming op de wegen. Enkele belangrijke snelwegen, onder meer de A4, kregen er extra rijstroken en spitsstroken bij. De economische crisis zorgt bovendien voor een afname van het verkeer. De ANWB ziet de afgelopen jaren een gestage afname van het aantal files.

Dat het over het geheel genomen rustiger is op de weg, betekent niet dat de files overal verdwijnen. Op de A10, de ringweg rond Amsterdam, stonden in juli juist langere files. Ook op de ring rond Rotterdam stond het regelmatig lang vast. Dat kwam onder meer door werkzaamheden aan de Maastunnel bij Rotterdam en de IJtunnel bij Amsterdam.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie