Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

x

Aantal files daalt fors in juli

home

© ANP

De filezwaarte in de maand juli is fors gedaald in vergelijking met de afgelopen jaren. Dat meldde de ANWB woensdag. Volgens de ANWB lag de filedruk afgelopen maand (de lengte vermenigvuldigd met de duur) 40 procent lager dan het gemiddelde van de afgelopen 6 jaar in juli. Zowel in de spits als overdag waren er minder files.

Volgens de verkeersorganisatie is de afname te danken aan de verbeterde doorstroming op de wegen. Enkele belangrijke snelwegen, onder meer de A4, kregen er extra rijstroken en spitsstroken bij. De economische crisis zorgt bovendien voor een afname van het verkeer. De ANWB ziet de afgelopen jaren een gestage afname van het aantal files.

Dat het over het geheel genomen rustiger is op de weg, betekent niet dat de files overal verdwijnen. Op de A10, de ringweg rond Amsterdam, stonden in juli juist langere files. Ook op de ring rond Rotterdam stond het regelmatig lang vast. Dat kwam onder meer door werkzaamheden aan de Maastunnel bij Rotterdam en de IJtunnel bij Amsterdam.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.

Deel dit artikel

Advertentie

Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang tot Trouw.nl.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.