Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Aanslagen Al Shabaab doden tientallen mensen in Kenia

Home

Update

In Kenia zijn vannacht zeker 29 doden gevallen door twee verschillende aanslagen aan de kust. Het dodental kan nog oplopen, zei een regeringswoordvoerder vanochtend.

Gewapende mannen hebben een handelscentrum in Hindi, in het district Lamu, aangevallen. Daarbij vielen negen doden. De andere aanval, die tegelijkertijd was, gebeurde in de nabijgelegen regio Gamba in het district Tana River. Daar waren twintig dodelijke slachtoffers.

Volgens officiële bronnen viel een groep van tien tot vijftien mannen Hindi zaterdagavond rond 22.00 uur aan. Daar schoten zij om zich heen en staken enkele woningen in brand. In Gamba is een politiestation aangevallen.

Dodelijke aanvallen van Al Shabaab
De Somalische terreurgroep al-Shabaab heeft gezegd gisteravond een aanval te hebben uitgevoerd in de kustregio. Vorige maand zat al-Shabaab achter dodelijke aanvallen in het nabijgelegen Mpeketoni. Toen kwamen zeker zestig mensen om. In september vielen 67 doden toen al-Shabaabstrijders een winkelcentrum in de hoofdstad Nairobi aanvielen.

Kenia stuurde in 2011 troepen naar buurland Somalië en is sindsdien geregeld het doelwit van aanslagen uitgevoerd door al-Shabaab.

Lees verder na de advertentie


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel