Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Aan examenfeestjes geen gebrek op het Veluws College

Home

Somajeh Ghaeminia

apeldoorn – - Ze stond te gillen aan de telefoon toen haar mentor belde met de uitslag. Annemieke Dijkgraaf kan nauwelijks bevatten dat ze is geslaagd voor haar havo-examens. Verwonderd kijkt ze naar haar cijfers. „Het is niet een heel mooie lijst”, zegt Annemieke, „maar ik ben zo blij dat ik het net heb gehaald. Ik had het echt niet verwacht.”

Een vrolijke chaos heerst in de gangen en klaslokalen van het Veluws College, locatie Walterbosch in Apeldoorn. Docenten delen cijferlijsten uit, leerlingen nemen ze uitgelaten in ontvangst. Er wordt geknuffeld, er wordt getroost. Wie het nieuws al heeft laten bezinken, gaat aan de borrel. Eerst op school, later thuis of in de stad.

Trouw volgde tien leerlingen en hun docenten van deze school tijdens de examenweken. De havo- en vwo-leerlingen kregen gisteren de uitslag te horen, voor de vmbo’ers kwam het verlossende telefoontje een dag eerder.

Alle tien leerlingen zijn geslaagd. De meesten hadden het wel verwacht. Toch zat iedereen woensdag en gisteren in spanning. „Want wat als ik toch onvoldoendes heb gehaald?” dacht havist Thom Hofman. „Ineens ging ik rekensommetjes maken.”

Afdelingsleider havo/vwo Marc Brakenhoff deelt vrolijk borrelhapjes en schouderklopjes uit. Voor hem is dit een mooi moment. „Al voelt het als een soort verlies.” Aan de lopende band deelt hij complimentjes uit. Van de 125 havo-kandidaten zijn er 103 in één keer geslaagd.

Over de examenuitslag van zijn vwo’ers is Brakenhoff niet tevreden. „Slechts 79,5 procent van hen is geslaagd, dat is te laag. Ik hoop dat dit percentage na de herkansingen hoger wordt.” Straks, als de zomervakantie begint, duikt hij in die cijfers. „Dan ga ik analyseren. Hoe zijn de examens per vak gegaan? Zitten er grote verschillen tussen de centrale examens en de schoolexamens?”

Gymnasiast Elianne Smits hoeft zich daar niet druk over te maken. Met de sleutels van haar net bemachtigde studentenkamer in de hand komt ze haar cijferlijst halen. „Volgende week breng ik vast wat spullen naar Nijmegen.” Ze zal toch nog even in Apeldoorn moeten blijven. Want volgende week is ook de diploma-uitreiking.

Chantal Oortwijn is een van de gelukkige vmbo’ers. Op het Veluws College is 90,5 procent van hen geslaagd. Voor het moeilijke examen Duits kreeg ze een 5,8. „Afgerond sta ik een zeven”, zegt ze door de telefoon. „Daar ben ik erg blij mee.” Woensdagavond heeft ze taart gegeten met familie en haar vriendje. „Het echte feest komt nog. Er zijn nu zoveel examenfeestjes, eens kijken wanneer die van mij er tussen past.”

Lees verder na de advertentie
Blijdschap bij twee geslaagde examenleerlingen van het Veluws College in Apeldoorn. ( FOTO MAARTEN HARTMAN) © Maarten HartmanHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie