Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Aad de Mos ontslagen bij Standard Luik

Home

Van onze sportredactie LUIK, MANCHESTER - Aad de Mos is ontslagen als trainer bij Standard Luik. Aanleiding zijn de slechte resultaten in de competitie, waar Standard is terug te vinden op de veertiende plaats met negen punten uit evenveel wedstrijden.

Belgische media speculeren gisteren al over een opvolging van De Mos door Arie Haan, die bij Feyenoord in een moeilijk parket zit. Haan was al eerder in zijn loopbaan werkzaam in Luik. Haan zelf ontkende gisteren in Manchester, waar Feyenoord vandaag speelt, alle geruchten en speculaties. “Ik ga niet naar Standard Luik”, zei hij kort en krachtig.

De Feyenoord-coach haalde de schouders op over een opmerking van De Mos dat Haan al gesproken zou hebben met een bestuurslid van de Belgische club. Haan: “Dat is allemaal voor zijn rekening. Ik heb het betreffende bestuurslid met wie ik zondagavond gegeten zou hebben al vier maanden niet meer gezien.”

De Mos is zeer teleurgesteld: “De breuk is definitief en valt niet meer te lijmen. Dat kwam voor mij toch als een verrassing.”

Vanaf het begin van het seizoen waren er problemen met De Mos. Tijdens de eerste training kwam hij al niet opdagen, naar eigen zeggen omdat hij in Brazilië jonge talenten was gaan bekijken. Vervolgens drong de 50-jarige Hagenaar bij het bestuur aan op de beloofde versterkingen. Volgens het bestuur waren deze helemaal niet toegezegd. “Sinds die twee affaires is het nooit meer goed gekomen tussen Standard en mij”, geeft De Mos toe.

Het bestuur van Standard Luik had grote verwachtingen van het nieuwe seizoen. De club kocht onder meer de talentvolle broertjes Lokonda en Mbo Mpenza van Excelsior Moeskroen en gaf De Mos opdracht een team te smeden dat kon meedoen om de Belgische titel. “Ik heb vanaf het begin gezegd dat ik dat niet waar kon maken”, zegt De Mos. “Iedereen wilde direct prestaties. Van nieuwe spelers een elftal maken kost echter tijd.”

Aad de Mos was eerder coach van achtereenvolgens Ajax, KV Mechelen, Anderlecht, PSV en Werder Bremen. De trainer had wel succes, maar werd bijna bij elke club ontslagen.

Deel dit artikel