Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

8 op 10 Nederlandse internetgebruikers actief op sociale media

Home

Heleen van Lier

Sociale media op een smartphone. © ANP

Het gebruik van sociale media blijft wereldwijd toenemen. In Nederland is 8 op de 10 internetgebruikers actief op sociale media, waarbij Facebook, Hyves, LinkedIn en Twitter het populairst zijn, zo blijkt uit onderzoek van InSites. Hiervoor zijn wereldwijd bijna 8000 mensen ondervraagd.

Facebook is veruit de populairste site in Nederland. 66 procent van de Nederlanders is actief op Facebook, gevolgd door Hyves (33 procent), LinkedIn (29 procent) en Twitter (24 procent). Hyves staat op de tweede plaats, maar heeft het grootste percentage mensen die vroeger wel een account hadden en nu niet meer (23 procent).

Met deze cijfers, zeker wat LinkedIn en Twitter betreft, behoort Nederland tot de wereldtop wat betreft het gebruik van sociale media. Het gebruik van Pinterest en Instagram neemt snel toe.

Gemiddeld zijn mensen maar van één of twee sociale netwerken lid. Volgens het onderzoek zitten weinig mensen te wachten op nog een sociaal netwerk en zijn ze tevreden over hun digitale leven zoals dat is. Dit blijkt ook uit de Twitter- en Google Plus-paradox: heel veel mensen kennen het, maar relatief weinig mensen gebruiken het.

Het gebruik van sociale media wordt gestimuleerd door het stijgend gebruik van het aantal smartphones in de wereld. 45 procent van de Nederlanders hebben op dit moment een smartphone. Consumenten met een smartphone maken intensiever gebruik van sociale netwerksites dan mensen zonder een mobiele internetverbinding.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie