Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

50Plus wil Kamerlid Klein royeren

Home

Redactie

Norbert Klein van 50PLUS op zijn werkkamer. © anp

50PLUS wil Tweede Kamerlid Norbert Klein schrappen als lid van haar vereniging, omdat hij haar en de partij te veel schade toebrengt. Dat zegt voorzitter John Struijlaard. Er is volgens hem unaniem besloten daartoe over te gaan.

Alle afdelingsvoorzitters en -secretarissen, leden van het hoofdbestuur en Statenleden die zaterdag een bijeenkomst over de kwestie bijwoonden, zo'n 40 personen in totaal, zijn het er mee eens, zegt de voorzitter.

Juristen gaan onderzoek doen naar de mogelijkheden om het royement te bewerkstelligen. 'Maar dat moet echt heel zorgvuldig gebeuren, we willen het netjes doen', aldus Struijlaard. Klein kan niet uit de Kamer worden gezet, maar Struijlaard hoopt dat hij toch zal opstappen uit morele overwegingen.

Martine Baay
Klein wilde als fractieleider van 50PLUS in de Tweede Kamer zijn enige partijgenote daar, Martine Baay, uit de fractie zetten. Daarop zegde het bestuur het vertrouwen op in hem en zei het zich juist vertegenwoordigd te voelen door Baay. Intussen zitten beiden in de Tweede Kamer, en gebruiken ze allebei de naam 50PLUS. Ook naar het gebruik van die naam moet door juristen worden gekeken, aldus Struijlaard.

Sinds het rumoer in de fractie gaat het niet best met de partij in de peilingen.  'Het is eigenlijk briljant hoe één man in één week zo veel schade kan berokkenen en de partij naar 1 of 0 zetels laat dalen', schampert Struijlaard.

Lees verder na de advertentie
Martine Baay in de Tweede Kamer. © anp


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel