Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

50PLUS wil 1 minuut bij NOS-debat

Home

© ANP

Ouderenpartij 50PLUS heeft de NOS dinsdag gevraagd om haar lijsttrekker Henk Krol 1 minuut zendtijd te geven bij het lijsttrekkersdebat een dag voor de verkiezingen van 12 september. Dat kost de deelnemende partijen nog geen 6 seconden, aldus 50PLUS.

De partij klaagt al langer over het feit dat ze niet mag meedoen aan de verkiezingsdebatten. 50PLUS-voorzitter Jan Nagel spreekt van 'pure discriminatie', onder meer omdat de DPK van Hero Brinkman wel mee mag doen. Alleen partijen die nu in de Tweede Kamer zitting hebben, mogen aan de NOS-debatten meedoen.

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws wijst het voorstel af. 'Op de hem bekende wijze probeert Jan Nagel weer eens aandacht te krijgen voor zijn stokpaardje en zijn partij.  Dat is natuurlijk zijn goed recht, maar hij begrijpt ook wel dat je bij de NOS niet zomaar een minuut zendtijd kunt claimen', zegt Gelauff. 'Het zou heel goed kunnen dat de pensioenen een onderwerp in het debat zijn, maar de redactie van NOS Nieuws bepaalt zelf de inhoud van het programma. Wij hebben vanaf het begin gezegd dat wij de partijen uitnodigen die nu in de Kamer zitten. Dat is een logische en evenwichtige journalistieke keus. Er doen 22 partijen mee aan de verkiezingen; met 22 partijen discussiëren gaat nu eenmaal niet.'

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie