Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

50Plus ontkent dat het andere koers gaat varen

Home

Redactie

Norbert Klein (midden) vorig jaar voor aanvang van een bijeenkomst van het 50Plus-bestuur in oktober vorig jaar. © anp

50Plus ontkent dat de partij een andere koers gaat varen. Bestuur en Tweede Kamerfractie hebben dat in een verklaring laten weten. Ze verwijzen naar het conceptbeginselprogramma dat op 29 maart door de algemene ledenvergadering moet worden vastgesteld.

Afgelopen weekend zei fractieleider Norbert Klein in een interview met Nu.nl wel dat er sprake was van een koerswijziging. Na het vertrek van voormalig partijleider Henk Krol 'gaat het schip 50Plus gewoon door. Dat betekent dat ik als kapitein een andere koers kan gaan varen', aldus Klein. Hij zei meer te willen doen dan alleen opkomen voor ouderen.

Klein zegt nu dat de koers onveranderd blijft. Hij 'betreurt het dat het interview onbedoeld een andere indruk heeft gewekt'. Klein heeft willen aangeven dat in de dagelijkse praktijk ook andere onderwerpen aan de orde komen waarvan verwacht wordt dat 50Plus er een duidelijk standpunt over heeft.

In het fractieoverleg dinsdagmorgen is er met Jan Nagel van de Eerste Kamer over de kwestie gesproken. Daarbij zegt Klein niet te zijn teruggefloten. Hij spreekt van 'goede coaching'. Het was 'hooguit wat onhandig' om te spreken over koerswijziging, terwijl hij alleen wilde aangeven 'dat mijn aanpak wat anders is dan die van Henk Krol'. Volgens hem is er in de partij ook nooit een verschil van inzicht geweest over de koers.

Henk Krol is tevreden. Op Twitter laat hij weten: 'Gelukkig, de koers van 50Plus blijft onveranderd.' Onder Krol profileerde 50Plus zich voornamelijk op pensioenen en ouderenzorg. Hij moest het fractievoorzitterschap begin oktober opgeven omdat hij in zijn vorige functie als hoofdredacteur van de Gay Krant niet altijd pensioenpremie voor zijn medewerkers had betaald. In de peilingen is de partij flink gedaald sinds het vertrek van Krol.

Lees verder na de advertentie


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel