Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

50Plus-bestuur wijst fractieleider Klein de deur

Home

Redactie

Fractievoorzitter Nobert Klein van de partij 50Plus © anp

Het bestuur van de uiteen gevallen partij 50-Plus heeft het vertrouwen in fractieleider Norbert Klein opgezegd. De bestuursleden hebben besloten verder te gaan met fractielid Martine Baay-Timmerman die eerder bekendmaakte als eenmanspartij door te gaan.

Eerder vandaag maakte de partij via een persbericht bekend dat de tweekoppige fractie wegens een 'onherstelbare vertrouwensbreuk' uiteen is gevallen. Baay-Timmerman stapte uit de fractie, terwijl Klein aangaf alleen verder te willen gaan met 'het realiseren van de idealen waar 50-Plus voor staat'. 

Bestuur: 'Eenzijdige actie van Klein'
Klein liet het hoofdbestuur gisteren weten niet meer met Baay Timmerman te kunnen samenwerken. Het hoofdbestuur betreurde het vertrek van Baay-Timmerman 'ten zeerste' en was het er niet mee eens. Vicevoorzitter Maurice Koopman spreekt zelfs van een 'zeer eenzijdige actie' van Klein.

In een verklaring laat het bestuur weten:"Het hoofdbestuur heeft na consultaties van de belangrijkste betrokkenen besloten het vertrouwen in Norbert Klein op te zeggen. Norbert Klein wordt verzocht zijn zetel ter beschikking te stellen. Het hoofdbestuur beschouwt vanaf heden Martine Baay als vertegenwoordiger van 50Plus in de Tweede Kamer." Klein kreeg pas lucht van deze verklaring toen hij de pers te woord stond.

De nieuwe fractievoorzitter Baay-Timmerman trad vorig jaar aan als vervanger van de gewezen voorman Henk Krol. Krol voelde zich genoodzaakt op te stappen nadat bekend werd dat hij als hoofdredacteur van de Gay Krant geen pensioenpremie betaalde voor zijn redacteuren.

Rust moest wederkeren met Baay
Timmerman was betrokken bij de oprichting en maakte eerder deel uit van het bestuur. Haar komst moest de rust laten wederkeren in de gekwelde partij. Maar dat bleek moeilijk. Onder de welbespraakte en mediagenieke Krol deed 50Plus het goed, maar onder leiding van Klein daalde het aantal zetels. Ook tijdens de Europese verkiezingen ging het mis. De partij haalde de kiesdrempel niet en wist net geen zetel in het Europees Parlement te bemachtigen.

Hoewel Timmerman door haar bestuur is ingezegend als de nieuwe fractievoorzitter, is Klein het daar niet mee eens. Hij weigert het verzoek van het bestuur in te willigen en zijn zetel op te geven. Klein benadrukte dat hij is gekozen voor 50Plus en dat hij die zetel wil houden. De in 1956 geboren Klein kwam in september 2012 in de Kamer voor de ouderenpartij en nam in oktober vorig jaar het roer over van Krol. Regelmatig botste het met het bestuur. Klein heeft de ambitie een brede volksaprtij van 50Plus te maken, terwijl het bestuur daar geen interesse in heeft. Krol zei onlangs nog terugkeer naar 50Plus niet uit te sluiten.

Lees verder na de advertentie


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel