Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

47 mensen omgekomen door noodweer in Nepal

Home

Redactie

Een Nepalese man steekt een overstroomde straat over in het dorp Birgunj in Nepal op zondag 13 augustus. © AP

In Nepal zijn door noodweer en aardverschuivingen zeker 47 mensen omgekomen. Twintig mensen raakten gewond en duizenden mensen raakten hun huis kwijt. Veel plaatsen zijn afgesloten van de buitenwereld en bruggen en dammen in het land zijn beschadigd, zegt de Nepalese minister van binnenlandse zaken.

In het zuiden van Nepal was al sinds vrijdag sprake van aardverschuivingen en overstromingen, gepaard met hevige regenval. Zondag zijn 8000 agenten en soldaten naar het getroffen gebied gestuurd om de reddingswerkzaamheden te ondersteunen. Ongeveer 31.000 families hebben hun huizen moeten verlaten. De Nepalese politie meldt dat telefoon- en elektriciteitsmasten door de overstromingen zijn verwoest, waardoor veel gebieden zijn afgesloten van stroom en communicatie met andere gebieden.

Lees verder na de advertentie
Ongeveer 31.000 families hebben hun huizen moeten verlaten

Het gebied wordt de laatste jaren regelmatig geteisterd door hevig natuurgeweld. Twee jaar gelezen vielen er ongeveer 9000 doden na een krachtige aardbeving. In het Himalayagebied zijn aardverschuivingen en overstromingen gebruikelijk in het moesson-seizoen, dat van juni tot september is.

Ook op andere plaatsen in Azië was deze week sprake van noodweer. Zo raasden onweersstormen dit weekeinde over China, waardoor honderden vluchten op het drukke internationale vliegveld van Peking geannuleerd moesten worden.

Deel dit artikel

Ongeveer 31.000 families hebben hun huizen moeten verlaten