Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

400.000 Nederlanders minder op vakantie door crisis

Home

Redactie

Bezoekers van een camping in Ermelo, vorig jaar mei. © ANP

Door de economische crisis zullen de komende zomer 400.000 minder Nederlanders op vakantie gaan dan vorig jaar. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van NBTC-Nipo Research.

'De verklaring voor de teruggang heeft te maken met de recessie, de koopkracht die terugloopt en het lage consumentenvertrouwen', zegt een woordvoerster van de onderzoeksorganisatie. 'We zien daardoor dat Nederlanders minder vaak op vakantie gaan en op de kosten letten.'

In totaal trekken bijna 10,8 miljoen Nederlanders er deze zomer voor een week of langer op uit. Van hen gaan 7,8 miljoen mensen naar het buitenland en houden er 2,6 miljoen vakantie in eigen land. Ruim 300.000 mensen weten nog niet waar ze naartoe gaan.

Het onderzoek is in april uitgevoerd onder 7400 Nederlanders. Het ging om vakanties van een week of langer in de periode mei tot en met september. Het aantal mensen dat in Nederland vakantie viert, daalt in vergelijking met vorig jaar met 5 procent, ofwel 125.000.

Frankrijk, Spanje en Duitsland mogen dan de populairste buitenlandse bestemmingen zijn, Turkije en Kroatië zijn de groeiers. Er gaan 40.000 Nederlanders meer naar beide landen dan vorig jaar. Ook trekken meer Nederlanders naar Spanje: 70.000. Dalingen zijn deze zomer te zien in landen als België (-100.000), Frankrijk (-75.000) en Griekenland (-60.000).Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie