Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

30 jaar cel voor moord op Bulgaarse TV-journaliste

Home

Redactie

Een foto van de Bulgaarse journaliste Viktoria Marinova © AP

In Bulgarije is een man tot 30 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de verkrachting en moord op tv-journaliste Viktoria Marinova.

Het lichaam van Marinova werd op 6 oktober vorig jaar gevonden in de rivier de Donau in Ruse. Onderzoekers verklaarden dat ze was verkracht, op het hoofd geslagen en vervolgens gewurgd.

Lees verder na de advertentie

Volgens het OM had de dader, de 21-jarige Severin Krassmirov, een seksueel motief. In eerste instantie werd er nog vanuit gegaan dat de journaliste was vermoord vanwege haar werk. In haar laatste optreden op televisie sprak ze nog met twee journalisten die corrupte praktijken met EU-geld onderzochten.

De dader vluchtte na de moord naar Duitsland waar hij kort daarna kon worden opgepakt en uitgeleverd aan Bulgarije. Maandag verscheen Krassmirov geboeid en onder zware bewaking voor de rechter in de noordelijke stad Ruse, waar hij een bekentenis aflegde en om een snelle veroordeling vroeg. Daarmee ontliep hij een levenslange celstraf.

Lees ook:

Bulgarije staat onder grote internationale druk na de moord op een journalist

In eerste instantie wed gedacht dat de moord op journaliste Viktoria Marinova te maken had met haar werk.

Deel dit artikel