Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

270 doden bij verovering gasveld in Syrië door ISIS

Home

Redactie

© reuters

Bij de verovering van een gasveld nabij Homs door jihadisten van de Islamitische Staat van Irak en groot-Syrië (ISIS) in het centrum van Syrië zijn 270 mensen omgekomen. Dat heeft de ngo Syrisch Observatorium van de Mensenrechten bekendgemaakt.

De islamitische rebellen veroverden volgens de ngo donderdag het Shaar-gasveld. 'Het Observatorium kan de dood documenteren van 270 slachtoffers bij de strijd. De meesten werden echter terechtgesteld na het veroveren van het gasveld', aldus Rami Abdel Rahmane, de directeur van de organisatie.

Onder de slachtoffers bevinden zich ook elf burgers, naast soldaten en militieleden van het regime. Bij de gevechten werden minstens 40 IS-strijders gedood. In een eerdere bericht over het bloedbad maakte de ngo melding van minstens 115 doden.

De organisatie noemt de terechtstellingen oorlogsmisdaden. 'Het betreft krijgsgevangenen en die kunnen niet terechtgesteld worden', aldus Rahmane.

Lees verder na de advertentie
Voedselhulp van de Syrische overheid arriveert eind juni in Homs © afp

Deel dit artikel