Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

2500 euro extra voor excellente leraren

Home

© anp

Het extra salaris dat excellente leraren zouden moeten ontvangen kan oplopen tot 2500 euro per jaar. Dat adviseert de Onderwijsraad maandag aan het kabinet.

Staatssecretaris Halbe Zijlstra reageerde positief op het advies van de Onderwijsraad maandag. In dat advies staat dat één op de twintig leerkrachten in het basis- en middelbaar onderwijs in aanmerking zou moeten komen voor extra salaris. Bovendien zouden ze een extra vrije dag in de week moeten krijgen om schoolprojecten en collega's te begeleiden.

De Onderwijsraad reageert hiermee op de plannen van het kabinet-Rutte.  In het regeerakkoord is ruimte gecreëerd voor het extra belonen van goed functionerende leraren maar de manier waarop is nog niet volledig uitgewerkt. Staatssecretaris Halbe Zijlstra (Hoger Onderwijs) kondigde onlangs al experimenten en aan zei maandag positief te staan tegenover de adviezen van de Onderwijsraad.

Onder meer het extra salaris van excellente leerkrachten, die als rolmodel moeten gelden voor collega's, is een goede methode volgens het kabinet om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Hoe beter de leerkrachten presteren, des te beter doen ook de leerlingen het, zo blijkt uit onderzoek. Het kabinet wil de eerste proeven met prestatiebeloning komend najaar van start laten gaan.

Deel dit artikel