Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

2 keer 4 dagen

Home

Ooit was werken iets voor slaven. Als je je zaakjes goed geregeld had, werkte je niet zelf. Later werd de arbeidsmoraal bijbels gemotiveerd: ’Ledigheid is des duivels oorkussen, in het zweet des aanschijns zult gij uw brood eten (verdienen)’. In deze tijd van individualisering moeten we werken omdat de samenleving dit vraagt. Natuurlijk, ook om te voorzien in voedsel, een dak boven het hoofd, kleding. Om dat te organiseren investeren we in onderwijs, wegen. Maar als ik de discussies goed volg, draait het uiteindelijk om de economie want „als deeltijdland raken we achter op de rest van de wereld”. En we heffen het vingertje naar deeltijdwerkers.

Rare tegenstrijdigheid: we komen op voor vrijheid, maar de vrijheid om zelf keuzes te maken en je eigen leven vorm te geven, lijkt niet toegestaan. Joke Smit had het in de jaren zestig nog niet zo slecht gezien met haar pleidooi voor een 25-urige werkweek voor vrouwen én mannen. Het fileprobleem opgelost, de stress de wereld uit en persoonlijke ontwikkeling in plaats van carrièreontwikkeling.

Mirjam Gaasterland, loopbaancoach HooglandHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie