Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

19 doden na steekpartij in verzorgingshuis Japan

Home

Redactie

Politieagenten bewaken de ingang van het verzorgingshuis terwijl de forensische dienst onderzoek doet. © Epa

Negentien mensen zijn dinsdagmorgen vroeg (lokale tijd) in Japan doodgestoken. Een man ging met een mes tekeer in een verzorgingsinstelling voor lichamelijk gehandicapten ten westen van Tokio. Inmiddels is duidelijk dat er negentien dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Ook raakten 25 mensen gewond, van wie tien ernstig.

Het incident gebeurde midden in de nacht, rond 02.30 uur. Volgens de BBC was de aanval, gemeten naar het aantal slachtoffers, de grootste in tientallen jaren in Japan.

De man heeft zichzelf vlak na zijn daad aangegeven, melden Japanse media. Hij zou hebben laten weten dat hij de wereld van invaliden wilde afhelpen'. De verdachte is een 26-jarige Japanner, die tot februari werkzaam was bij de instelling.

Er zouden in totaal 150 mensen in de instelling wonen, die ook dagopvang verzorgt voor mensen met een handicap. Zo is er onder andere een sportschool en een zwembad.

Lees verder na de advertentie

Deel dit artikel