Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

18. Maurits Groen

Home

Communicatieadviseur Maurits Groen is vooral bekend omdat hij Al Gore naar Nederland haalde, in 2006 voor de Nederlandse première van zijn film ’De ongemakkelijke waarheid’. Na de uitzonderlijke hete juli- en zeer natte augustusmaand van dat jaar, sloeg de boodschap over de smeltende ijskappen ook in Nederland in als een bom.

Groen liet ook Al Gore’s boek vertalen en geeft meer klimaatboeken uit. Hij vond sponsors om duizenden scholieren gratis naar ’The 11th Hour’ (klimaatfilm van Leonardo di Caprio) te laten gaan. Wat Mr. Green wellicht mist aan diepgang, maakt hij ruimschoots goed met zijn enthousiasme, vindingrijkheid en gedrevenheid. Hij is goed in het inspireren van mensen en het creëren van samenwerkingsverbanden tussen voorlopers op klimaatgebied. Zijn communicatiebureau MGMC adviseert bedrijven over duurzaam ondernemen. Daarnaast is Groen politiek adviseur voor het platform Energietransitie, waarin bedrijfsleven, overheid en wetenschap samenwerken aan duurzame energie. Ook zit hij bij het Klimaatbureau van Amsterdam.

Deel dit artikel