Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

18-jarige jongens de cel in voor overvallen op bejaarden

Home

ANP/Redactie

Archieffoto. © ANP
Update

Twee 18-jarige jongens uit Almere die drie vrouwen van 80 en 89 jaar oud in hun eigen woningen overvielen, zijn vandaag veroordeeld tot 8 jaar cel. De rechtbank in Lelystad volgde de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Bij de woningovervallen in mei werd geweld niet geschuwd en werden de vrouwen onder meer geschopt. De mannen dreigden bij een van de slachtoffers zelfs haar vinger af te snijden als ze de trouwring van haar overleden echtgenoot niet afstond.

Een 16-jarige jongen werd vrijgesproken van medeplichtigheid. Het OM had tegen hem 12 maanden jeugddetentie geëist omdat hij op de uitkijk zou hebben gestaan tijdens de overvallen. De jongeman werd wel veroordeeld voor heling omdat hij thuis buitgemaakte sieraden had bewaard. De rechtbank gaf hem daarvoor een werkstraf van 100 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk.

In Alkmaar veroordeelde de rechtbank in een vergelijkbare zaak een 19-jarige man tot 2 jaar cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. Hij overviel twee zussen, 82 en 83 jaar oud, in hun woning in het centrum van Alkmaar, terwijl zij op het punt stonden naar een begrafenis te gaan. De twee vrouwen raakten gewond. Vorige maand werd een minderjarige verdachte al veroordeeld tot jeugddetentie. De 19-jarige man moet beide slachtoffers 1700 euro smartengeld betalen.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie