Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

178.000 bezoekers voor Toetanchamon in Amsterdam

Home

Redactie

Twee gereconstrueerde schatten op de tentoonstelling Toetanchamon - zijn graf en zijn schatten. Op basis van schetsen, aantekeningen en fotos werden drie grafkamers van de farao nagebouwd. © anp

De expositie Toetanchamon, zijn graf en schatten in de Amsterdam Expo is zondag afgesloten met een totaal van 178.000 bezoekers. De internationale tentoonstelling was sinds eind november te zien in Amsterdam.

In de afgelopen week was de expositie tot middernacht te bezoeken om de laatste bezoekers de kans te geven om meer te weten te komen over de jonge Egyptische farao.

Amsterdam Expo laat weten dat de tentoonstelling door een breed publiek is bezocht. Zo reisde 68 procent van de bezoekers van buiten de Randstad naar Amsterdam. 20 procent van de bezoekers was jonger dan 30 jaar en 35 procent behoorde tot de categorie 50-plus. Ook vulden veel docenten hun geschiedenislessen met een bezoekje aan de replica's uit de grafkamer van de farao. Tienduizenden kinderen uit het hele land kwamen naar de voorstelling in schoolverband.

Peter Tabernal van Amsterdam EXPO: 'Het was fantastisch én hartverwarmend om keer op keer verwondering en bewondering over Toetanchamon en de Egyptische beschaving te zien bij het publiek.'

Pixar
Vanaf maandag is Amsterdam Expo voor drie weken gesloten en wordt gewerkt om de volgende tentoonstelling op te bouwen Pixar: 25 Years of Animation. Hiervoor komen meer dan 500 stukken uit de archieven van de Pixar Animation Studios in Californië naar Amsterdam. Dit biedt een kijkje achter de schermen van films als Toy Story, Finding Nemo, Up en Wall-E. De expositie opent op 30 mei de deuren.

Deel dit artikel