Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

16-jarige beklimt Mount Everest

Home

Foto uit 2003 van de beroemde berg. © AP

Het is een 16-jarig Nepalees meisje gelukt de Mount Everest te beklimmen. Ze is een van de jongste klimmers die de top bereikten van de hoogste berg ter wereld, en het op een na jongste meisje, zo meldden lokale media woensdag.

Het meisje bereikte zaterdag de top van de 8850 meter hoge berg. Het jongste meisje dat op het dak van de wereld stond, was een 15-jarige landgenote. Zij deed dat via de Chinese route. De 16-jarige deed het vanaf de Nepalese kant. Volgens experts is dat een veel zwaardere route.

De jongste bergbeklimmer die de Mount Everest met succes beklom, was een 13-jarige Amerikaanse jongen. Hij leverde zijn prestatie in 2010.

Sinds de berg 57 jaar geleden officieel openging voor bergbeklimmers zijn er 250 waaghalzen gestorven op de berg. Een groot deel komt om door hoogteziekte. Dit weekeinde eiste de berg nog drie levens.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie