Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

1 miljoen bezoekers trok Madurodam het afgelopen jaar

Home

JEANNINE JULEN

Met ongeveer 400 maquettes, 27 interactieve attracties en 31 filmpjes laat Madurodam al sinds 1952 Nederland in het klein zien. In het park van 18.000 vierkante meter groot kan de drukbezette vakantieganger alle toeristische trekpleisters in een paar uur bezichtigen. Van Kinderdijk tot het Jachthuis Sint Hubertus op de Hoge Veluwe. Indiërs, Engelsen, Duitsers, Spanjaarden, maar ook veel Nederlandse dagjesmensen komen er graag.

Familie Akbulut uit Turkije
Ze kwamen aan met drie koffers, maar inmiddels zijn het er vier. Het weekje Benelux zou fris, grijs en regenachtig worden, dacht de familie Akbulut uit het Turkse Izmir. Verrast door de brandende zon schaften ze snel wat korte broeken, slippers, stapels T-shirts én een extra koffer aan. Nu, struinend door Madurodam, kijken ze terug op een fijne reis door Europese steden. Alleen Amsterdam viel wat tegen. "Veel te druk en eigenlijk best gevaarlijk. Ik snap ook niet wat mensen zo leuk vinden aan die stad", zegt vader Murat (53) met een moeilijk gezicht. Van het Belgische Brugge is de in Duitsland opgegroeide Turk veel meer gecharmeerd. De zusjes Bertin (16) en Begüm (7) dwarrelen vrolijk langs de maquettes. Moeder Güler (47) zoekt turend naar de blauwe lucht naar Engelse woorden en steekt uiteindelijk haar twee duimen omhoog. "Good, good! Delta, Noordzee. Beautiful."

Deel dit artikel