Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Zware slaapmiddelen te koop op internet'

home

(Novum) - Particulieren bieden op advertentiesites als marktplaats.nl op grote schaal zware slaap- en kalmeringsmiddelen aan. Dat schrijft de Volkskrant woensdag op basis van eigen onderzoek. De verkoop van medicijnen door particulieren is verboden.

De krant achterhaalde in een week tijd tientallen handelaren die soms grote hoeveelheden medicijnen van merken als Roche en Katwijk Farma aanboden. De geneesmiddelen konden worden afgehaald of verstuurd na een e-mail of telefoontje. Enkele handelaren kregen zoveel belangstelling dat ze alleen minimaal honderd tot 150 pillen per klant verkochten, schrijft de krant.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vroeg vorig jaar acht veilingsites op internet om alle advertenties te verwijderen waarin geneesmiddelen worden aangeboden. Ook moesten ze in de voorwaarden opnemen dat het verkopen ervan verboden is. De controle op het aanbod verslapt echter, schrijft de Volkskrant. Fabrikant Roche zou de IGZ hebben gevraagd om op te treden tegen een handelaar die de website rochevalium.org voert. De zoektocht naar de eigenaar loopt volgens de krant voorlopig vast in Panama.

De IGZ kwalificeert geneesmiddelen als gevaarlijke stoffen. Daarom moet een arts ze voorschrijven en patiënten bij het gebruik ervan begeleiden. Een apotheker gaat bovendien na of de geneesmiddelen veilig te gebruiken zijn in combinatie met andere medicijnen.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie