Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Zoon Kaddafi gedood bij Tripoli'

Home

REUTERS/Redactie

Khamis Kaddafi. © afp
Update

Khamis, de jongste zoon van Muammar Kaddafi, is bij gevechten in de buurt van Tripoli om het leven gekomen. Dat heeft de leider van de rebellen in de Libische hoofdstad gisteren gemeld.

Kolonel Al-Mahdi Al-Haragi zei dat hij bevestiging heeft ontvangen van het nieuws dat Khamis ernstig gewond was geraakt in gevechten bij Ben Walid en Tarhoni, circa 140 kilometer zuidelijk van Tripoli.

Hij werd naar een ziekenhuis gebracht, maar overleed onderweg aan zijn verwondingen. Hij is in de omgeving begraven, aldus Al-Haragi, zonder het tijdstip van Khamis' dood aan te geven. Er is nog geen onafhankelijke informatie over de dood van de zoon van Kaddafi naar buiten gekomen.

Een Amerikaanse functionaris wist persbureau Reuters te vertellen dat de Verenigde Staten de dood van Khamis nog niet kunnen bevestigen. In Washington zou wel 'soortgelijke informatie van betrouwbare bronnen' zijn binnengekomen.

Veiligheidschef
De veiligheidschef van Muammar al-Kaddafi, Abdullah al-Senussi, is in het afgelopen weekeinde samen met Kaddafi's zoon Khamis bij gevechten om het leven gekomen. Dit heeft een zegsman van de nieuwe machthebbers vandaag tegen de zender al-Arabiya gezegd.
'We hebben bijna zekere informatie dat Khamis Kaddafi en Abdullah al-Senussi zaterdag zijn gedood door een eenheid van het nationale bevrijdingsleger, tijdens gevechten in Tarhouna (90 kilometer ten zuidoosten van Tripoli)'. Het Internationaal Strafhof zoekt al-Senussi wegens misdaden tegen de menselijkheid.

Niet de eerste keer
Khamis (1983) werd al drie keer eerder doodverklaard door de rebellen. Khamis is de generaal van de naar hem vernoemde Khamis Brigade, een elite-eenheid van het Libische leger, en geldt als een van de belangrijkste pionnen binnen het regime van zijn vader.

Voor het uitbreken van de Libische opstand studeerde hij in Madrid aan een zakenschool. Hij moest vertrekken om zijn betrokkenheid bij het neerslaan van de opstandelingen.

Deel dit artikel