Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

‘Zonder de rubriek van Beatrijs hadden we elkaar nooit ontmoet’

Home

Vivian Keulards

Janna (55) en Nico (50) wonen in de omgeving van Zwolle. Ze zijn dertig jaar Trouw-abonnee. © Vivian Keulards

Het zaterdagmagazine van Trouw, Tijd, viert morgen haar vijfjarig jubileum.  We spraken verschillende lezers die 'iets' hebben met het tijdschrift. Onder wie Janna en Nico. Door de rubriek van Beatrijs Ritsema (Moderne Manieren) hebben zij elkaar gevonden.

“Ik duik net als iedereen altijd meteen in de vragen van Beatrijs”, zegt Janna lachend. “Tijd van 29 maart 2014 hebben we uiteraard goed bewaard.” Vakbondsbestuurder Nico, alias ‘Geen Sjoege’ in de rubriek van Beatrijs, vertelt daarin hoe hij op zoek ging naar een nieuwe vriendin toen zijn toenmalige relatie voorbij was. “Ik dacht: laat ik me ook eens inschrijven bij zo’n datingsite met een mooi verhaal en een paar foto’s. Vervolgens schrijf je dan mensen aan op die sites en het viel me op dat ik vaak geen antwoord kreeg.”

Lees verder na de advertentie
Ik weet heus dat ze geen dating-site heeft, en ik was ook niet hopeloos op zoek, maar dat koffiedrinken met Nico kon vast geen kwaad

Dat irriteerde Nico mateloos. “Niet eens sorry, geen interesse of zo’n gebroken hartje dat je makkelijk kunt versturen; helemaal niets. Je weet dan gewoon niet waar je aan toe bent. Is iemand niet aanwezig of is iemand niet geïnteresseerd? Daar verpruts je dan je tijd mee.” 

Nico kende de rubriek van Beatrijs en dacht: laat ik deze kwestie eens aan haar voorleggen. Beatrijs antwoordde dat hij groot gelijk had, maar dat er niets aan te doen viel. ‘Word lid van verenigingen en ga de offline-wereld in’, was haar advies. Een week na de publicatie kreeg Nico een bericht van Beatrijs dat zich een dame had gemeld die koffie met hem wilde drinken. “Ik twijfelde nog even, maar heb na twee weken toch gereageerd.”

Dat was Janna, een gescheiden vrouw en werkzaam als coördinator ex-gedetineerden bij de gemeente: “Ik was zo teleurgesteld in mezelf dat mijn huwelijk eindigde, dat ik nooit meer een relatie wilde. Toen ik die zaterdagochtend de brief in de rubriek van Beatrijs las, sprak me vooral de toon van de brief aan: verontwaardiging, maar geen slachtoffergedrag. Met het antwoord van Beatrijs was ik het totaal niet eens. Ze schreef dat Nico beter z’n best moest doen en op een koor moest gaan. Ik dacht: daarvoor ga je toch niet op een koor?”

Ze stuurde Beatrijs een mail en schreef dat ze het oneens was met haar antwoord. “Ik weet heus dat ze geen dating-site heeft, en ik was ook niet hopeloos op zoek, maar dat koffiedrinken met Nico kon vast geen kwaad.”

Het voelde gelijk heel vertrouwd. Een paar weken later hadden we een tweede date

Dankzij Beatrijs

Beatrijs stuurde het mailtje door en na twee weken kreeg Janna een bericht terug van Nico. “Dat was toch wel even slikken. Ik dacht: oei, wat heb ik gedaan? Ik had de brief in een tralala-stemming op een zonnige dag geschreven. Want als ik Nico’s profiel had gezien op een datingsite met de wetenschap dat hij vijf jaar jonger was en in Den Haag woonde, dan was het niets geworden. Veel te ver weg.”

Ze mailden wat over en weer en spraken de eerste keer af in het centrum van Harderwijk, waar Nico is opgegroeid en waar zijn ouders nog steeds wonen. “Nico zat al op het terras toen ik aankwam.”

Nico: “Het voelde gelijk heel vertrouwd. Een paar weken later hadden we een tweede date. Daarna wisten we dat we elkaar echt leuk vonden.”

Nico wilde altijd graag nog een keer terug verhuizen naar het oosten van het land, dus verkocht hij na anderhalf jaar verkering zijn huis en gingen hij en Janna samenwonen.

“Van latten zijn we allebei niet zo”, vertelt Janna. “We gaan binnenkort een geregistreerd partnerschap aan”, vult Nico aan. “Zodat we toch officieel wat van elkaar zijn, zonder toeters en bellen, maar wel met een feestelijk tintje. Allemaal dankzij Beatrijs.”

Lees morgen in de jubileumeditie van Tijd meer over het vijfjarige bestaan van het zaterdagmagazine


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

Door een profiel aan te maken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden en geef je aan het privacy statement en het cookiebeleid te hebben gelezen.

Deel dit artikel

Ik weet heus dat ze geen dating-site heeft, en ik was ook niet hopeloos op zoek, maar dat koffiedrinken met Nico kon vast geen kwaad

Het voelde gelijk heel vertrouwd. Een paar weken later hadden we een tweede date