Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Yvette Laclé meest wereldvreemd in 2010'

Home

ANP

AMSTERDAM (ANP) - Yvette Laclé, oprichtster van de Evangelische Partij Nederland (EPN), heeft van de lezers van de christelijk-satirische website Goedgelovig.nl de Gouden Bikini 2010 gekregen. De prijs gaat naar de persoon, kerk, of christelijke organisatie die zich op de meest wereldvreemde manier heeft onderscheiden.

Bezoekers verkozen Laclé met 68 procent van de stemmen boven de Rooms-Katholieke kerk.

De Gouden-Bikiniprijs is vernoemd naar de Hunkemöllerbikini die in 2007 in Utrecht voor ophef zorgde. Het ChristenUnie raadslid Mirjam Bikker maakte toen bezwaar tegen een metershoge reclameposter van een vrouw in een minuscule gouden bikini aan de Oudegracht.

Laclé, voormalig ChristenUnie lid, richtte in 2010 een eigen politieke partij op. ,,Daarmee ventte ze vooral haar eigen stokpaardjes, pro-life, pro-Suriname en anti-homo uit,'' aldus een persbericht van Goedgelovig.nl. De EPN kreeg 942 stemmen bij de Tweede-Kamerverkiezingen en behaalde daarmee geen zetel.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie