Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'VerzuimReductie belooft beterschap'

Home

Dienstverlener VerzuimReductie is niet secuur omgegaan met privacygegevens van zieke werknemers. Dat is de voornaamste conclusie van een extern aangetrokken bedrijf dat onderzoek deed naar de gang van zaken bij de dienstverlener op het gebied van verzuimbegeleiding.

Het bedrijf neemt daarop naar eigen zeggen 'ingrijpende maatregelen' zoals de invoering van nieuwe werkinstructies die ervoor moeten zorgen dat het vergaren, opslaan en delen van gegevens volgens de regels verloopt.

Ook is Han Hullen, bedrijfsarts en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Verzekeringsgeneeskundigen, aangetrokken als medisch adviseur en begeleider van de casemanagers om de privacy beter te borgen. Dat heeft VerzuimReductie vandaag laten weten.

VerzuimReductie kwam vorige maand in opspraak na een uitzending van het tv-programma Zembla. Dat meldde dat het bedrijf structureel de privacy van zieke werknemers schendt. Gegevens uit medische dossiers van personeelsleden zouden worden gedeeld met hun werkgever. Directeur Marcel Wenting stapte daarop op.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie