'VerzuimReductie belooft beterschap'

home

Dienstverlener VerzuimReductie is niet secuur omgegaan met privacygegevens van zieke werknemers. Dat is de voornaamste conclusie van een extern aangetrokken bedrijf dat onderzoek deed naar de gang van zaken bij de dienstverlener op het gebied van verzuimbegeleiding.

Het bedrijf neemt daarop naar eigen zeggen 'ingrijpende maatregelen' zoals de invoering van nieuwe werkinstructies die ervoor moeten zorgen dat het vergaren, opslaan en delen van gegevens volgens de regels verloopt.

Ook is Han Hullen, bedrijfsarts en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Verzekeringsgeneeskundigen, aangetrokken als medisch adviseur en begeleider van de casemanagers om de privacy beter te borgen. Dat heeft VerzuimReductie vandaag laten weten.

VerzuimReductie kwam vorige maand in opspraak na een uitzending van het tv-programma Zembla. Dat meldde dat het bedrijf structureel de privacy van zieke werknemers schendt. Gegevens uit medische dossiers van personeelsleden zouden worden gedeeld met hun werkgever. Directeur Marcel Wenting stapte daarop op.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie