Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Verplicht logo alcohol en zwangerschap op fles'

Home

ANP/Redactie

© getty

Een zwangere vrouw in silhouet met daaromheen een rode cirkel en een streep erdoor. Dat logo moet op alle alcoholhoudende dranken worden aangebracht. Dat vinden de FAS-stichting, de European FASD Alliance en het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid.

In een brief aan minister Edith Schippers van Volksgezondheid pleiten ze voor de invoering van dit logo. FAS staat voor Foetaal Alcohol Syndroom.

Als een vrouw tijdens haar zwangerschap alcohol drinkt, krijgt haar baby die alcohol ook binnen. Dat kan leiden tot groei- en gedragsstoornissen en hersenbeschadigingen bij de baby, schrijven de organisaties aan de minister.

Alle leden van de Kamercommissie van VWS krijgen een ansichtkaart met daarop drie stickers met het logo. Ook in andere Europese landen worden de ansichtkaarten verspreid onder politici. De organisaties willen dat het logo verplicht wordt op alcoholhoudende dranken in heel Europa.

Deel dit artikel