'Verdwaasde' motorrijder zet Groningen op stelten

home

Update

De politie heeft gisteravond in de stad Groningen haar handen vol gehad aan een 'verdwaasde' motorrijder. Na een wilde achtervolging wist de politie de 46-jarige Groninger op te pakken. De motor waarop de man reed, bleek gestolen, liet de politie vandaag weten.

De politie wilde de Groninger arresteren, omdat hij onder invloed van drugs of alcohol zou verkeren. Bij het zien van agenten ging de motorrijder er meteen vandoor. Volgens de politie behaalde hij snelheden tot 200 km per uur, met gedoofde verlichting, zonder richting aan te geven en niet reagerend op stoptekens.

Het rijgedrag van de Groninger was zo gevaarlijk dat het 'op enig moment niet meer verantwoord was de achtervolging voort te zetten.' Verschillende keren reed de politie de man klem, maar wist hij met gevaarlijke manoeuvres weer te vluchten. Nadat hij ten val was gekomen, wist de politie hem in te rekenen.

Verdwaasd
De motorrijder was volgens de politie te verdwaasd om verhoord te worden. De Groninger had de nacht ervoor met zijn rijgedrag ook al onrust veroorzaakt in de de binnenstad.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie