Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Verdronken jongetje was op weg naar Canada'

Home

De aangespoelde peuter op het strand van Bodrum. © ap

Het driejarige Syrische jongetje dat woensdag aanspoelde op de Turkse kust, was met familieleden onderweg naar Canada. Dat zegt een vrouw uit de stad Vancouver donderdag in Canadese media. Ze is familie van de asielzoekers. De foto's van het dode jongetje gingen woensdag de wereld over.

Volgens Fin Donnely was haar neefje Aylan Kurdi samen met zijn ouders en broertje onderweg. Hun opblaasboot kapseisde voor de Turkse kust. Het vijfjarige broertje en de moeder verdronken ook. Vader Abdullah, broer van Donnely, overleefde het.

Donnely had pogingen gedaan de reis van de familie gesponsord te krijgen in Canada. Ze stuurde in maart een bedelbrief van de familie door aan de minister van Immigratie Chris Alexander, maar het verzoek om hulp werd afgewezen.

"Dit tragische verlies is hartverscheurend", aldus Donnely die het nieuws woensdag hoorde en ook de gruwelijke foto's van Aylan in de media zag.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel