Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Verbod op verkoop antroposofische medicijnen dreigt'

Home

ANP

ZOETERMEER (ANP) - Ongeveer 30 procent van de antroposofische medicijnen dreigt niet meer te mogen worden verkocht in Nederland door een uitspraak die de Hoge Raad der Nederlanden vrijdag heeft gedaan.

Antroposofische belangenorganisaties zijn bang dat patiënten hierdoor voortaan naar het buitenland moeten uitwijken om aan hun geneesmiddelen te komen, zo hebben ze vrijdag gezegd.

De antroposofie is een levensbeschouwing die de nadruk legt op harmonie tussen de natuur, de menselijke geest en het lichaam. De geneesmiddelen die door de uitspraak van de Hoge Raad in de ban worden gedaan zijn vooral middelen die via injecties moeten worden toegediend aan patiënten.

Volgens directeur Hans Nijnens van Weleda, een fabrikant van antroposofische medicijnen, gaan er per jaar in Nederland voor ongeveer 4 á 5 miljoen aan antroposofische medicijnen over de toonbank. Ongeveer een derde dreigt nu volgens hem te verdwijnen.

Deel dit artikel